Mosterdsoep
Deze mosterdsoep is simpel te maken en goed te doen binnen een half uurtje (dat is natuurlijk exclusief boodschappen doen). Niet alleen voedzaam en erg lekker maar ook naar keuze inzetbaar als maaltijdsoep, lunchgerecht of smakelijk voorafje…
Ingrediënten
- 1 prei
- 2 middelgrote uien
- 3 tenen knoflook
- 250 gram iets kruimige aardappelen
- 40 gram ongezouten roomboter
- 1 laurierblad
- 2 el tarwebloem
- 3 el grove mosterd
- 1 liter water
- 2 kippenbouillontabletten
- 250 gram uitgebakken spekreepjes
- 25 gram verse bieslook
- 250 ml verse slagroom

Bereidingswijze
- Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel de helften goed af met koud stromend water
- Snijd de prei grof
- Snipper de uien en snijd de knoflook fijn
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
- Verhit de boter in een soeppan en fruit daarin de prei, ui, knoflook en het laurierblaadje gedurende 5 minuten
- Voeg de aardappelen toe en bak deze 3 minuten mee
- Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten mee
- Voeg de mosterd toe en schenk beetje bij beetje het water in de pan
- Voeg de bouillonblokjes toe en laat de soep 20 à 25 minuten zachtjes pruttelen
- Haal het laurierblad uit de soep
- Schenk de slagroom in de pan en ga los met de staafmixer
- Verdeel de soep over diepe borden of kommen en voeg de spekreepjes en de fijngesneden bieslook erover