Sticky aubergine

Door de aubergine te coaten met maizena en daarna in een marinade te bakken ontstaat er een sticky mengsel dat qua structuur niet onderdoet voor vlees. Zo eet je minder vlees en meer groente. Het is dat je het recept kent want anders had je het niet geweten


Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 zakje veldsla
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel maizena
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 5 minikomkommers
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 4 tortillas
Sticky aubergine
Sticky aubergine

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in repen van 5 x 2 cm
  2. Strooi het zout erover en laat even staan
  3. Dep de aubergines droog en bestrooi ze met de maizena (zorg dat alle stukken goed bedekt zijn)
  4. Meng de rijstazijn, sojasaus, ketjap, agavesiroop en sesamolie tot een marinade
  5. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de aubergine ongeveer 2 minuten
  6. Voeg de marinade toe en bak de aubergine in de marinade nog eens 15 minuten (af en toe roeren)
  7. Haal het auberginemengsel uit de pan
  8. Snijd de komkommers in dunne plakjes
  9. Meng de mayonaise en de chilisaus
  10. Verhit een droge koekenpan en rooster het sesamzaad goudbruin – haal het zaad uit de pan
  11. Verwarm de tortillas in de koekenpan
  12. Verdeel de veldsla, aubergine, komkommer, de mayonaise/chilisaus en het sesamzaad over de tortillas