Spareribs uit de slowcooker

Bij spareribs denk je al gauw aan onbeperkt botjes kluiven tegen een vooraf afgesproken prijs. Dat kan natuurlijk nooit met de kwaliteit waar een carnivoor voor warmloopt. Voor dit recept heb je een slowcooker nodig. Een geweldig apparaat dat je vaak en veel kunt gebruiken. Low & Slow is the way to go.


Ingrediënten

Voor de dry rub
  • een flinke theelepel gemalen koriander (ketoembar);
  • een flinke theelepel gemalen komijn (djinten);
  • een theelepel gemalen gember (djahé);
  • een theelepel five-spicespoeder;
  • een halve theelepel knoflookpoeder;
  • peper en een snufje zout.
Voor de spareribs
  • 3 “slabs” spareribs. Als je geen grote slowcooker hebt, kun je ze halveren;
  • een halve liter Coca Cola of Dr. Pepper.
spareribs
spareribs

Bereidingswijze

voor de Dry Rub
  1. Meng alle ingrediënten (en je bent klaar).
voor de Spareribs
  • Aan de achterkant van de spareribs zit een wit vlies. Dat is taai en belangrijker nog: de smaak van de rub kan er niet doorheen. Verwijder dit vlies door het met een mesje (dat hoeft niet scherp te zijn, een schroevendraaier werkt ook) op een hoek een beetje los te maken van het bot. Pak het losgemaakte stukje vast met een stukje keukenpapier (voor meer grip) en verwijder het gehele vlies;
  • Wrijf de spareribs in met de dry rub;
  • Plaats de spareribs in de slowcooker. Probeer ze niet te stapelen;
  • Giet de halve liter Coca Cola of Dr. Pepper er bij;
  • Zet de slowcooker 5 uur op slow of 3 uur op high;
  • Verwarm de oven voor op 200 graden;
  • Neem de spareribs uit de slowcooker en plaats ze op een rooster. Laat ze 5 minuten uitstomen;
  • Smeer de spareribs overal in met een barbequesaus die je lekker vindt. Gebruik hiervoor een kwastje;
  • Plaats de spareribs 10 minuten in de oven.