Jackfruitsalade
Jackfruit is niet erg bekend, zeker niet in Nederland. Maar het is een geweldige vleesvervanger die (na het bakken) veel lijkt op kip. Verkrijgbaar in de wat betere supermarkt. Deze salade is prima vooraf te maken en is een leuke aanvulling op een gezellige lunch.
Ingrediënten
- vier groente- of pitabroodjes
- 550 gram Jackfruit in blik
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels Jean Baton vegamayonaise
- 1 eetrijpe avocado
- 1 frisse zure appel
- Sla naar keuze

Bereidingswijze
- Spoel de Jackfruit onder koud stromend water;
- Hak de Jackfruit grof en kneus eventuele harde stukjes;
- Verhit de arachideolie in een koekenpan;
- Bak de Jackfruit aan met de theelepel kerriepoeder;
- Zet het vuur uit;
- Schil en ontpit de avocado en prak deze fijn met een vork;
- Snijd de appel in blikjes van ongeveer 1 cm;
- Voeg de appel, geprakte avocado en vega-mayonaise toe aan de Jackfruit;
- Roer alles goed door en laat afkoelen;
- Bereid de groente- of pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking;
- Snijd de broodjes open en vul ze met de Jackfruitsalade en eventueel wat sla.