Aardappelscones

Heb je nog een beetje aardappelpuree over? Aan een beetje heb je genoeg voor deze overheerlijke aardappelscones. Weinig werk, groot resultaat. Lekker met een toefje pestoboter als vullend bijgerecht. Je draait er je hand niet voor om!


Ingrediënten

  • 100 gram aardappelpuree
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram koude boter
  • 1 losgeklopt ei
Aardappelscones
Aardappelscones

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden;
  2. Meng de aardappelpuree met het bakmeel, de boter en de helft van het losgeklopte ei;
  3. Kneed het kort tot een samenhangend deeg en vorm een schijf van zo’n 20 cm doorsnee;
  4. Bestrijk de schijf met de andere helft van het ei;
  5. Snij de schijf in 8 punten;
  6. Bak de punten met een beetje afstand tot elkaar circa 25 minuten op een stukje bakpapier.