Kippastei
Hoe zet je met een minimum aan ingrediënten toch een lekker gerechtje op tafel? Of: hoe kun je een gerechtje zo voorbereiden dat je het alleen nog even hoeft af te bakken in een voorverwarmde oven? Dit pasteitje met kip geeft antwoord op beide vragen
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 sjalotje
- 100 gram kipfilet
- 200 gram gemengde paddestoelen
- 2 takjes thijm
- 35 gram ongezouten roomboter
- 1 eetlepel bloem
- 250 ml groentebouillon
- een half ei, geklutst

Bereidingswijze
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg onder een stukje huishoudfolie;
- Pel en snipper de sjalot;
- Snij de kipfilet en de paddenstoelen in kleine blokjes;
- Ris de tijm van de takjes;
- Verhit een derde van de roomboter in een koekenpan;
- Fruit de sjalot 2 minuutjes aan;
- Voeg de kip en de paddenstoelen toe en laat 5 minuten meebakken;
- Voeg de tijm toe. Roer alles goed door en neem uit de pan;
- Verwarm de oven voor op 180 graden;;
- Smelt de rest van de roomboter in de eerder gebruikte koekenpan;
- Voeg de eetlepel bloem toe en roer goed door;
- Bak de bloem gaar in ongeveer 3 minuten;
- Voeg al roerend de bouillon toe en kook dit in 5 minuten in tot een ingedikte saus;
- Voeg het kip/paddenstoelenmengsel toe en warm het geheel goed door;
- Verdeel de inhoud over de ovenschaaltjes;
- Dek de ovenschaaltjes af met het bladerdeeg en druk de randjes goed aan;
- Bestrijk het bladerdeeg met een dun laagje geklutst ei;
- Bak de pasteitjes 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.