Knolselderij-shoarma
Een next-level shoarma van een opmerkelijke groente: knolselderij. Rauw is hij licht van smaak, fris, knapperig. Maar als je hem wat langer roostert in de oven, verandert zijn karakter. Knolselderij wordt dan vlezig en hartig. Die bijzondere eigenschap buiten we in dit recept maximaal uit.
Ingrediënten
- een knolselderij
- een rode ui
- 100 gram icebergsla
- een rode peper (voor de liefhebber)
- 2 naan-broden
- 3 eetlepels olie
- een eetlepel shoarmakruiden
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- een halve komkommer
- 10 gram munt
- een citroen
- een teentje knoflook

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden;
- Schil de knolselderij en snijd deze in reepjes van ongeveer 1 cm dikte. Een beetje willekeurig is prima;
- Meng de knolselderij in een schaal met de olie en de shoarma-kruiden;
- Dek de kom af en laat de knolselderij een half uur marineren;
- Snij ondertussen de halve komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel;
- Rasp de komkommer en knijp zoveel mogelijk vocht eruit;
- Snij de icebergsla en rode ui in dunne plakjes;
- Snij de rode peper in de lengte in dunne reepjes en meng ze door de icebergsla en rode ui;
- Bak de knolselderij op een vel bakpapier ongeveer een uur in de voorverwarmde oven tot deze een beetje krokant begint te worden;
- Meng voor de tzatziki de Griekse yoghurt met de fijngesneden munt, een eetlepel olijfolie, de geraspte komkommer, het sap van een citroen en een uitgeperste teen knoflook;
- Als de knolselderij bijna klaar is, kun je de naan-broodjes in de oven doen om ze af te bakken;
- Besmeer de naan-broodjes met een laagje tzatziki, leg de knolselderij-shoarma er op en top het af met de iceberg, rode ui (het pepertje) en een eetlepel tzatziki;
- Serveer het gerecht warm met de rest van de tzatziki in een apart schaaltje.