Okonomyaki

Een Japanse groentepannenkoek die je zowel als lunch als licht hoofdgerecht kunt serveren. Het originele recept bevat vlees noch vis. Lekker hartig en volgens een oud Japans gezegde eten je ogen ook mee! Leuk meegenomen dus, dat dit gerecht er ook nog eens feestelijk uitziet.


Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 ml lauwwarme groentebouillon
  • 2 eetlepels ingelegde (geschaafde) gember
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels (zonnebloem-)olie
  • 200 gram Japanse of Chinese wokgroenten
  • 4 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels mayonaise (uit een spuitfles is het gemakkelijkst)
  • 2 eetlepels grof gehakte koriander
okonomyaki
okonomyaki

Bereidingswijze

  1. Klop de bloem, het bakpoeder, de bouillon en eieren in een kom tot een glad mengsel;
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak hierin de wokgroenten met een snufje zout. Dit duurt ong. 4 minuten;
  3. Verdeel de wokgroenten gelijkmatig over de bodem van de pan en giet het beslag uit stap 1 er overheen. Bak dit ongeveer 3 minuten per kant. Als je een deksel op de pan kunt leggen, weet je zeker dat de binnenkant ook goed gaar wordt;
  4. Meng tijdens het stollen van het beslag de ketchup, sojasaus en honing en bewaar dit in een spuitfles;
  5. Leg de groentepannenkoek op een schaal en spuit de mayonaise er in lijntjes (in één richting) overheen;
  6. Doe dit ook met de ketchup/honing/sojasaus (ook weer in één richting maar onder een ander hoek);
  7. Strooi de gehakte koriander en de gember over de pannenkoek en snijdt deze in stukken.