Zoete aardappelfriet

Zelf frietjes maken van zoete aardappels kan prima in een Airfryer: een prima alternatief voor de traditionele frituurpan. Geen gedoe met die walmende olie, die vervelende spetters en brandwonden. Helaas, zoete aardappel is niet bepaald veel gezonder dan een gewone aardappel maar wel veel lekkerder.


Ingrediënten

  • 800 gram zoete aardappel (of meer als je Airfryer dat aankan)
  • 2 eetlepels eenvoudige olijfolie
  • een theelepel paprikapoeder
  • een theelepel gemalen komijn
  • een halve theelepel Cayennepeper
  • een theelepel grof zeezout
aardappelfriet
aardappelfriet

Bereidingswijze

  1. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden;
  2. Was de zoete aardappelen (schillen is niet nodig);
  3. Maak ze droog met een tissue en snijdt ze in plakken van een halve centimeter dikte;
  4. Snijdt de plakken in repen van een halve á één centimeter. De lengte maakt niet uit;
  5. Dep de frietjes goed droog met keukenpapier;
  6. Schep in een ruime kom de olijfolie en de paprikapoeder, komijn en cayennepeper om met de frietjes;
  7. Doe de friet in het mandje van de airfryer en bak in 15 min. goudgeel en gaar. Schud het mandje halverwege om;
  8. Doe de frietjes uit de Airfryer in een schaal en bestrooi met het zeezout.