Knolselderij-pastinaaksoep

Een soep die je kunt gebruiken als een volwaardige maaltijdvervanger. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor de basis van deze soep. Het opleuken kun je namelijk eenvoudig zelf met bijvoorbeeld een peterselie-olie of hartige croutons. Maar eigenlijk heeft deze maaltijdsoep dat niet nodig.


Ingrediënten

  • een knolselderij
  • 400 gram pastinaak
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een grote ui
Knolselderijsoep
Knolselderijsoep

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik;
  2. Snijd de plakken in repen van 1 cm en vervolgens in blokjes van 1 x 1 x 1 cm;
  3. Schil de pastinaak en snijd ook deze in blokjes van 1 x 1 x 1 cm;
  4. Doe hetzelfde met de ui;
  5. Verhit de olijfolie en fruit de blokjes ui aan;
  6. Doe na 5 minuten de knolselderij- en pastinaakblokjes in de pan;
  7. Bak het geheel ongeveer 5 minuten op gemiddelde hitte, blijf omscheppen;
  8. Doe anderhalve liter water in de pan, samen met de bouillonblokjes;
  9. Breng aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen;
  10. Pureer de soep met een staafmixer tot een mooi glad geheel;
  11. Schep de soep in kommen en strooi er bijvoorbeeld knoflookcroutons over.